44. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölgesi Finali Ödül Töreni

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44.sü düzenlenen ve TUBİTAK İstanbul-Asya Bölgesi Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ünsal Tekir ve yardımcılığını Enstitü Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Ali Delice’nin yaptığı "TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" bu sene geçen senelerden farklı olarak Psikoloji dalının da eklenmesi ile Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih olmak üzere toplam 10 bilim dalında yapıldı. Türkiye genelinde Ankara, Isparta, Eskişehir, Erzurum, İstanbul Avrupa, İzmir, İstanbul Asya, Malatya, Kayseri, Samsun, Mersin ve Vanolmak üzere toplam 12 Bölge Merkezinde düzenlenen sergiler sonucunda Finalist olarak belirlenen yarışmacılar 2013 yılı Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Final Yarışması’na katılarak en iyi olabilmek için projelerini sergileyeceklerdir.

Bu sene Marmara Üniversitesi ev sahipliği yaptığı yarışmanın sergileri 26-28 Mart 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirildi. Sergilerde jüriler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projelerin ödül töreni 29 Mart 2013 Cuma günü 10:00am-12:00am saatleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Reşat Kaynar Konferans salonunda yapıldı. Törene Marmara Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof.Dr.Hasan Selçuk ve Prof.Dr.Hamza Kandur'un yanısıra Enstitümüz Müdürü Prof.Dr. Ayşen Bakioğlu ve Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç.Dr. Mehmet Ünlü'de katılarak dereceye girenlere ödüllerini verdiler.