Prof. Dr. Hans Georg Majer’in Osmanlı-Alman İlişkileri Semineri

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “My Researches on Ottoman-German Relations” semineri 9 Mayıs’ta gerçekleşti. Seminer kapsamında Münih Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hans Georg Majer öğrencilerle buluştu. Prof. Dr. Majer sunumunda, karşılaştırmalı entelektüel ve ilmiye tarihi çerçevesinde yapmış olduğu çalışmaları paylaştı.

Prof. Dr. Hans Georg Majer, Zeyl-i Şakayık yazarı Uşakizade hakkında hazırladığı entelektüel biyografi başta olmak üzere; 17. yüzyıl Osmanlı siyasi tarihi, diplomasi, ilmiye teşkilatı, ulemanın sosyal ve ekonomik durumu, ulema-devlet, meşayih-devlet ilişkileri konusunda yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. Ek olarak; Majer, Yakın Doğu Kültürü, Tarihi ve Türkoloji Enstitüsü'nün yıllarca başkanlığını yapmış daha sonra emekli olmuştur.

Öğrencilerin aktif katılım gösterdiği seminer, soru-cevap şeklinde ilerledi. Etkinlik; genç araştırmacılara, yeni araştırma alanları konusunda ışık tuttu.

hans1.jpg (164 KB)

Bu sayfa Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 10.07.2020 15:30:14 tarihinde güncellenmiştir.