Tarihçe

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 03.07.1992 tarihinde, 3837 sayılı yasa kapsamında Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulmuştur. Kuruluşundan sonra 1994 yılında faaliyetlere başlamıştır. Enstitümüzün ilk müdürü Prof. Dr. Ayla OKTAY'dır.  Daha sonra müdürlük görevini sırayla Prof. Dr. Betül AYDIN, Prof. Dr. Sefer ADA, Prof. Dr. Ayşen BAKİOĞLU, Prof. Dr. Ozana URAL ve Prof. Dr. Seyfi KENAN yürütmüşlerdir. 1994 yılında 4 program ve 43 öğrenciyle faaliyete geçen Enstitümüzün şu anda 1835 öğrencisi ve 50 farklı programı bulunmaktadır. Enstitümüz ilk kurulduğunda 1 idari personel ile Göztepe Kampüsünde hizmet vermeye başlamıştır. Bugün 9 idari personel ile aynı kampüste farklı binada çalışmalarını sürdürmektedir. 15 Haziran 2021 tarihinde Prof. Dr. Mustafa USLU Enstitü Müdürü olarak atanmış ve halen görevine devam etmektedir.

Kurucu Enstitü Sekreteri Aysel KORKMAZ BEYOĞLU tarafından hazırlanan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarihi ile ilgili çalışmaya aşağıdaki dosyadan ulaşılabilir.

30.YILINDA MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Bu sayfa Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 08.02.2023 11:36:18 tarihinde güncellenmiştir.