2020-2021 BAHAR DÖNEMİ PETAL YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MARMARA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BAŞLAMIŞTIR.

“Play, Education, Toys and Languages (PETAL) Programı” İspanya Cordoba Üniversitesi ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü işbirliği çerçevesinde yürütülen Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı’dır. Programın amacı; erken çocukluk eğitimi, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyoloji, yabancı dil eğitimi gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek Türkçe-İngilizce çift dilli, kültürlerarası yeterliliğe sahip, oyun ve oyuncağın ve dil gelişiminin çocuk gelişimindeki önemini eğitim-öğretim programında kullanan öğretmenler yetiştirmektir. Bu bağlamda programda 19 farklı ülkeden 24 öğrenci İspanya (University of Cordoba), Portekiz (Lisbon Polytecnic Institute)  ve Türkiye’de (Marmara Üniversitesi) birer öğretim dönemi eğitim almaktadırlar.

PETAL Programı öğrencileri, İspanya ve Portekiz’deki eğitim-öğretim dönemlerini tamamlamış ve 2020-2021 Bahar döneminde Marmara Üniversitesi’ndeki derslerine başlamışlardır. Bu kapsamda 11 Mart 2021 tarihinde 13:00-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilen, programın açılış dersi çevrimiçi olarak Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı ve PETAL PROGRAMI Direktörü Prof. Dr. Ozana URAL ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Seyfi KENAN’ın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Açılış konuşmasını takiben ilk ders, İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu değerli şair ve yazar Sunay AKIN tarafından gerçekleştirilmiştir. Açılış dersine PETAL Programı ev sahibi kurum İspanya (University of Cordoba) proje koordinatörü Dr. Elena GOMEZ, Portekiz (Lisbon Polytecnic Institute) proje koordinatörü Dr. Dalila LINO, Marmara Üniversitesi proje koordinatörü F. Esra MOLU, program hocaları Prof. Dr. Levent DENİZ, Dr. Öğretim Üyesi Işık KAMARAJ ve Dr. Hazel WRIGHT (İngiltere Anglia Ruskin Üniversitesi) programa kayıtlı öğrencilerle birlikte katılmışlardır.  Ders sonunda PETAL Programı öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir dönem dileyerek ders sonlandırılmıştır.

PETAL-1.jpg (1.09 MB)

Petal-2.jpg (1.33 MB)