Bahar Dönemi Konferansları ''Temel Bilimlere İlgi Neden Azalıyor? Fizik Kimliği ve Kariyer Seçimi Üzerine Bir Araştırma'' adlı Konferans ile Konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Erol Süzük' ün katılımıyla devam ediyor.

''Temel Bilimlere İlgi Neden Azalıyor? Fizik Kimliği ve Kariyer Seçimi Üzerine Bir Araştırma'' adlı Konferans ile Konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Erol Süzük' ün katılımıyla 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 15:00-16:30 arasında Zoom platformunda gerçekleştirilecektir.Katılacak olanların aşağıdaki bağlantı linkinden kayıt olmaları gerekmektedir.

Kayıt Bağlantısı: https://forms.gle/u8JVyVorpbjhQyhE9

Dr. Öğr. Üyesi Erol Süzük’ün davetli konuşmacı olarak katıldığı “Temel Bilimlere İlgi Neden Azalıyor? Fizik Kimliği ve Kariyer Seçimi Üzerine Bir Araştırma” konulu vebinar 17.06.2020 tarihinde 15:00-17:00 saatleri arasında Zoom platformu üzerinden 41 katılımcı eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Program, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Seyfi Kenan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yaprak Türkân YÜCELSİN TAŞ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Moderatör sözü konuşmacıya bırakmadan önce, Dr. Öğr. Üyesi Erol Süzük’ün özgeçmişi hakkında kısa bir bilgilendirme yapmıştır. Sayın Süzük, konuşmasının birinci bölümünde temel bilimlerin önemi, Türkiye’de temel bilimlere azalan ilgi ve bu ilgiyi arttırmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. İkinci bölümde ise, fizik bilimi özelinde fizik kimliğini etkileyen faktörler ve üniversite birinci sınıf öğrencilerinin lise fizik kimliklerinin kariyer seçimlerine etkisini belirlemeye yönelik yürütülen melez yol analizi çalışmasının sonuçları katılımcılar ile paylaşılmıştır. Konuşmanın son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak vebinar tamamlanmıştır.