Eğitim Bilimleri Ensitütü tarafından düzenlenen "Eğitim Sistemimizde Eşitsizliğin Başlangıç Noktası: İlkokullarda Okullar Arası Başarı Farkı" Konulu Webinar bilgileri aşağıda yer almaktadır. Katılımcılarımızın afişte bulunan linkten teyit etmeleri gerekmektedir.

Konuşmacı: Ali Samed KARBEYAZ

Konu: EĞİTİM SİSTEMİMİZDE EŞİTSİZLİĞİN BAŞLANGIÇ NOKTASI : İLKOKULLARDA OKULLAR ARASI BAŞARI FARK

Tarih: 25 Haziran 2020 Perşembe

Saat: 16:00

Vebinar.png (294 KB)

Tez sunum vebinarı çercevesinde "Eğitim Sistemimizde Eşitsizliğin Başlanıç Noktası: İlkokullarda Okullar Arası Başarı Farkı" konulu vebinar konuşmacı Matematik Öğretmeni Ali Samed KARBEYAZ  ve 16 katılımcı ile Enstitü Müdürü Prof. Dr. Seyfi KENAN moderatörlüğünde 25.06.2020 tarihinde 16.00-17.30saatleri arasında Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilmiştir. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Seyfi KENAN programın açılış konuşmasını yapmış sonrasında konuşmacının kısa özgeçmişi hakkında katılımcıları bilgilendirip sözü konuşmacıya bırakmıştır. Konuşmacı Matematik Öğretmeni Ali Samed KARBEYAZ konuşmasının ilk bölmünde okullar arası başarı farkı kavramı ve bu kavram ile ilgili istatistiki yöntem hakkında bilgi vermiştir. İkinci bölümde ise konuşmacı tez çalışması ile elde ettiği Türkiye' de ilkokullarda okullar arası başarı farkı ve nedenleri ile ilgili sonuçlar hakkında bilgi vermiş, okullar arası başarı farkının azaltılmasına yönelik önerilerde bulunmuştur. Konuşmanın son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak vebinar sonlandırılmıştır.