KESİN KAYITTA İSTENEN BİLGİ VE BELGELER;
BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.
- Kayıt işlemleri belirtilen tarihler arasında ilgili enstitüler tarafından yapılacaktır. Eksik belge ile kayıt yapılamaz.
- Kesin kayıtta tüm belgelerin asılları gösterilerek Enstitümüz tarafından “aslı gibidir” yapılabilir.
- Noter vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.
- Posta yoluyla kayıt yapılamaz.
- Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
- Mezuniyet Belgesi; belgenin alındığı Üniversite tarafından onaylanmış “aslı gibidir” fotokopisiyle kayıt yaptırabilecektir.
TC Kimlik fotokopisi;
Transkript Belgesi (onaylı); Kesin kayıt sırasında 8 dönemlik ortalaması hesaplanmış ve onaylı transkriptlerinin ibraz edilmesi zorunludur.
Askerlik Durum Beyanı; Bu belge e-Devlet sistemiyle ya da askerlik şubelerinden alınabilir. Herhangi bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olan adayların askerlik tecil işlemlerinin yapılabilmesi ve bakaya duruma düşmemeleri için mezuniyet sonrası askerlik şubelerinden tecil işlemlerini yaptırmaları gerekir.
ALES Belgesi Ön Kayıtta yüklenen ve üzerinde kontrol kodu olan sonuç belgesi beş yıl süreyle geçerlidir.
Yabancı Dil Belgesi ; Ön Kayıtta yüklenen ve üzerinde kontrol kodu olan sonuç belgesidir.
Fotoğraf (3 Adet) Vesikalık olacaktır.
Denklik Belgesi/Okul Tanıma Yazısı: Lisansüstü Tezli Programlar için Kesin Kayıt tarihlerinde aday tarafından ilgili enstitüye teslim edilecektir. Detaylar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı web sayfasında verilmiştir.
1) T.C. uyruklu olup, önceki öğrenimini yurt dışında tamamlayanların diploma denklik belgesi teslim etmesi zorunludur.
2) Yabancı uyruklu olup, önceki öğrenimini yurt dışında tamamlayanların okul tanıma yazısı teslim etmeleri zorunludur.
Pasaport, mezuniyet ve transkript belgelerinin Türkçe tercümesinin, aslı mutlaka gösterilerek fotokopisi Enstitümüz tarafından onaylanacaktır.
TÖMER belgesi;
Türkçe eğitim yapılan lisansüstü programlara yabancı uyrukluların başvurması halinde, bunların yurt içindeki veya yurt dışındaki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim diliTürkçe olan bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olması ya da Marmara-TÖMER, Yunus Emre Enstitüsü veya Türkiye’deki diğer üniversitelerin Türkçe öğretim merkezlerinden biri tarafından yapılan Türkçe yeterlik sınavından en az B2 veya denk puan aldığını gösteren resmî belgeye sahip olması gerekir.