Lisansüstü Yazılı ve Mülakat Sınavlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

SINAVLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Tüm görevliler, öğretim elemanları ve sınavlara katılacak adaylar maske takmak zorundadır.

2. Görevliler ve sınav komisyonundaki öğretim elemanları maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanabilirler.

3. Adayların sınavın yapılacağı binaya ve salon girişinde içeriye alınmadan önce el antiseptiği kullanmaları sağlanmalıdır.

4. Adaylar, sınavın yapılacağı bina ve salona sosyal mesafenin (en az 1 metre, 3-4 adım) korunmasını sağlayacak ve kapı önünde yığılma olmasını engelleyecek şekilde alınmalıdır.

5. Sınav salonunda adayların sosyal mesafe kuralına uyularak (en az 1 metre) oturtulması sağlanmalıdır.

6. Adaylar sınava, sınava giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) belgeleriyle gireceklerdir.

7. Sınav salonlarında sınav evrakları dağıtımı öncesinde görevli öğretim elemanları tarafından adaylara sınav konusunda yapılacak açıklamalara ek olarak COVID-19 ile ilgili sınav sırasında alınacak önlemler “Değerli öğrencilerimiz, ciddi solunum yolu enfeksiyon belirtileriyle seyreden COVID-19 nedeniyle sınav sürecinde almanız gereken önlemler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikayeti olan öğrencilerimiz, lütfen bildiriniz. Endişeniz olmasın şikayeti olan öğrencilerimiz sınava alınacaktır. Şikayeti olanların bilgi vermesi sınav sürecinde sizin, sınav görevlilerimizin sağlığı ve uyulması gereken tedbirlerin belirlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sınav binası içinde veya bahçesinde sosyal mesafe (en az 1 metre, 3-4 adım) kuralına dikkat ediniz. Sınavın yapıldığı binada, bahçede, sınav salonunda maskenizi çıkarmayınız. Yerlerinizde otururken en az 1 metre olacak şekilde mesafe sağlanarak istemeniz hâlinde sınav başladıktan sonra maskelerinizi çıkararak sınava devam edebilirsiniz. Maskeniz nemlenir/değiştirmeniz gerekir ise lütfen bizleri elinizi kaldırarak yanınıza çağırınız. Salon görevlilerimizce size yeni maske verilecektir. Maskenizi çıkarırken maskenin lastiklerini kullanınız, maskenin dış yüzeyine dokunmayınız, tekrar maskenizi lastiklerinden tutarak takınız ve el antiseptiği kullanınız. Elinizi yüzünüze dokundurmayınız. Sağlığınızı önemsiyoruz. Lütfen bu önlemlere uyunuz. Başarılar diliyoruz.” şeklinde duyurulur.

8. Sınav salonlarını pencereleri açarak sınav sırasında havalandırır.

LİSANSÜSTÜ SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERE

1. Lisansüstü Sınavları sınava giriş belgelerinizdeki tarih, yer ve saatte, ayrıca salgın döneminde aldığımız önlemler kapsamında sizlerin ve tüm görevlilerin sağlıklı bir sınav gerçekleştirebilmesi için Anabilim/Anasanat Dalı Program/Sınav Komisyonu Başkanları tarafından bir düzenleme yapılarak ve sizlere daha önceden bildirilen tarih, yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

2. Adaylar sınava, sınava giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) belgeleriyle gireceklerdir.

3. Koronavirüs önlemleri kapsamında, adaylar için sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan bulundurulacaktır. İsteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebileceklerdir. Adaylar ve görevliler kendi maskeleri veya siperlikleriyle de gelebileceklerdir.

4. Adayların HES Koduna sahip olmaları gerekir.

Covid-19 olan veya son 14 gün içerisinde Covid-19 vakası ile teması olan adaylar sınava alınmayacaklardır.

Adaylar içinde ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikayeti olanların mutlaka sınav görevlilerine sınavdan önce durumunu bildirmesi gerekir.

Sınavlara aşağıdaki mazeretlerinden dolayı yüz yüze katılamayacak;

• Yabancı Uyruklu olup yurtdışında bulunan ve sınava gelme imkanı olmayan,
  • Covid-19 olan veya son 14 gün içerisinde Covid-19 vakası ile teması olan,

adaylar aşağıda linki verilen adresten sınavlara çevrimiçi katılabilmek için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu adaylara sınava girecekleri programla ilgili Anabilim/Anasanat Dalı Program/Sınav Komisyonu Başkanı tarafından Mesleki Bilgi Değerlendirme ve Mülakat Sınavlarının yapılacağı tarih ve saat ile birlikte hangi çevrimiçi (online) platform üzerinden yapılacağı  @marmara.edu.tr uzantılı adreslerinize e-posta ile bildirilecektir.